Hossaa meloen

Olen toista kertaa Hossassa ja vieläpä samalla reitillä. Paikka on kieltämättä upea.

Luontokeskuksesta saa vuokrattua kajakin 60€ ja kanootin (2-3 paikkainen) 80€ viikonloppuhintaan. Kuljetukselle hintaa tulee 60€ ja tähän kyytiin sopii myös itsekin. Auton voi siis jättää luontokeskukselle, joten lähteminen sujuu ilman ylimääräistä säätämistä.

IMGP3168.JPG

Otimme kyydin Alaölkyn parkkipaikalle ja laitoimme välineistön vesille. Reitti on mukava ja turvallinen kulkea. Kosket saattavat alkuun jännittää, mutta niistä on turvallinen mennä. Ainoa huonopuoli on, että kesäisin niissä on vain vähän vettä ja erityisesti kanootti piti useamman kerran vetää kosken yli. Kanootin hyvä puoli on tosin se, että siihen saa pakattua paljon tavaraa. Kanootilla matkustin ensimmäistä kertaa, suosittelen lämpimästi.

IMGP3187.JPG

Erityisesti järvet ovat ilta-auringossa upeita.

Yöpymispaikaksi valitsimme puukkojärven autiotuvan. Laukkujärvelläkin on kiva yöpyä. Yöpaikoista ei kuitenkaan tarvitse huolehtia. Laavuja ja nuotiopaikkoja löytyy alueelta kiitettävästi.

IMGP3205

kuva Sanna Aho

Välineistön voi luovuttaa/jättää nurmiselän yläosaan, keihäslammen länsikulmauksen toisella puolella olevalle rannalle (olihan helposti sanottu).

Hyvällä tuurilla matkalla voi nähdä majavan. Majavan pesiä näkee siellä sun täällä. Meidän reissulla yksi pystyi bongaamaan otuksen puukkojärven läheisyydestä.

WP_20170730_003.jpg

Kalastuksen puolesta hauki ja ahven syövät parhaiten. Harjustakin esiintyy, mutta yhden olen onnistunut vain narraamaan. Toki virtapaikoissa en olekaan kalastunut :).

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s