Ruka – Maastopyöräreittiä etsimässä

Ruoppivaara-Valtavaara

Käyn usein Rukalla pyöräilemässä ja siellä maastopyöräreitit on varsin nopeasti koluttu. Jos pidempää reittiä haluaa etsiä, niin pitää vähän käyttää mielikuvitusta tai lähteä kiertämään Jäkälämutkan lenkki. Se mutka on tullut melomalla tutuksi, niin tällä kertaa halusimme jotain muuta.

dsc05889

Katsoimme metsähallituksen sivuilta mahdollisia reittivaihtoehtoja, ja mieluiten siten, että kohteeksi tulisi Ruka. Loppujen lopuksi päätimme huristella Juumaan menevän tien varrelle Ruoppivaaran kupeeseen ja lähteä siitä huristelemaan kohti Valtavaaraa.  Ajatuksena, että jollain keinoa me kyllä sinne päästään.

Alkuun reitti lähti pitkin metsätietä. Hyvä sitä pitkin oli kulkea, vaikka sataa tihuttikin. Koordinaatteina oli, että risteyksestä aina oikealle, niin hyvä tulee. Näillä ohjeilla päästiin ison tien varrelle, josta otettiin sata metriä vasempaan, pyörällä hyppy puomin yli ja metsätielle. Metsätieltä päätimme ottaa kohteeksi Valtavaaran kelkkareittiä pitkin. Reitin kunnosta ei ollut mitään takeita, mutta päätimme lähteä yrittämään. Muutaman kerran nytkyteltiin pyörää irti suosta, mutta muuten reitti oli varsin hyvin ajettavissa. Jos yhtään märempää olisi ollut, niin olisi pitänyt olla leveämpirattainen kulkupeli alla.

dsc05892

Valtavaaran kota saavutettiin n. 10km myöhemmin. Kilometrivauhdiksi tuli 5,9km/h, eli kävellen olisit pysynyt rinnalla kevyestikin. Sieltä matkamme jatkui Rukan ympäriajolla, josta saatiin plakkariin toiset kymmenen kilometriä, huomattavasti reippaammalla vauhdilla tosin. Jos treeniä haluaa, niin Rukan huiputus lyö reisiin kivat hapot. Siitä alas Ruka Peakin kautta, niin saa kyllä sellaiset vauhdit, että jo kovempaakin päätä huimaa. Oma suosikki on kyllä ehdottomasti lasku Valtavaaran päältä alas. Siinä saa vauhtia ja väliin pääsee tasapainoilemaan pitkospuilla.

dsc05901

Maastopyöräilyyn Ruka on vielä melkoisen nihkeä paikka. Mukavia pikkulenkkejä kyllä löytyy, mutta tylsäksi se nopeasti menee. Ilmeisesti reittejä on kuitenkin tulossa. Läskipyörä toimii täällä paremmin ja on monipuolisempi. MTB vaatii mielikuvitusta tai auton rinnalleen.

PS. Latupohjaa pitkin on hanurista polkea

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s